Diensten

Aangeboden ledenactiviteiten

Lunchconferenties

Twee of drie keer per maand ontvangt de Club ter gelegenheid van een lunch een opmerkelijke persoon uit de financiële, economische of politieke wereld, gevolgd door een uiteenzetting en een vraag-en-antwoord sessie. 

Deze activiteit is voorzien voor onze leden, zijn gasten (met een aangepaste prijs) en de jongeren (18 tot 26 jaar)

Ontmoetingslunches

De ontmoetingslunch is een uitnodigende samenkomst in de loop waarvan een bekend of vooraanstaand persoon binnen de academische, economisch, financiële of politieke wereld, wordt gevraagd te lunchen.

Deze activiteit is voorzien voor onze leden, zijn gasten (met een aangepaste prijs) en de jongeren (18 tot 26 jaar)

Diplomatieke tafels

De Club organiseert meerdere keren per jaar ‘diplomatieke tafels’. Bij die gelegenheid krijgen de leden de kans om de voornaamste ambassadeurs op post in Brussel te ontmoeten. Deze activiteit is toegankelijk voor de leden en hun gasten (aan een aangepast tarief), alsook voor de junioren (tussen 18 en 25 jaar).

Overige activiteiten

In een meer feestelijke sfeer worden er regelmatig gezellige wijndegustaties en drinks georganiseerd. Deze momenten bieden de leden de kans elkaar op een informele en ontspannen manier te ontmoeten.

Deze activiteit is toegankelijk voor leden, hun gasten en junioren (tussen 18 en 25 jaar).

Literaire lunch

Om het literair nieuws te volgen, nodigt de Club graag schrijvers en auteurs uit van werken die het economische, geopolitieke, culturele, mediatieke of politieke nieuws uitmaken. Talrijke bekende auteurs hebben de tribune bezet, een gesprek gevoerd met de leden en hun boeken getekend.

Deze activiteit is voorzien voor onze leden, zijn gasten en de jongeren (18 tot 26 jaar)

Business tafels

‘Business tafels’ behandelen de actualiteit binnen een specifieke sector, zoals vastgoed, fiscaliteit of de media. Ze worden regelmatig georganiseerd onder de verantwoordelijkheid van een lid, samen met een spreker die gespecialiseerd is in het onderwerp.

Ledenvoordelen

 

De Club biedt haar leden de kans om deel te nemen aan evenementen die soms binnen haar muren plaatsvinden, maar meestal daarbuiten, in Brussel, in de provincie of zelfs in het buitenland.

Het kan gaan om gratis tickets, kortingen of bijzondere rondleidingen. Onze leden kunnen rekenen op heel wat voordelen bij diverse culturele, muzikale, sportieve of mondaine happenings.

Al deze activiteiten worden voorgesteld en opgelijst in het tijdschrift 'Leaders' en op www.cl.be.

 

Het Steigenberger Hotel biedt de leden in partnerschap met de Club van Lotharingen een korting op de kamerprijs volgens beschikbaarheid.

Reserveren kan via ons secretariaat cl@cl.be.

 

AGENDA

privé en corporate events binnen de club

Leden zijn thuis bij de Club.

Daarom kunnen ze gebruikmaken van de Club voor de organisatie van al hun professionele of privé-evenementen aan een voorkeurtarief.

Van een businesslunch tot een grootschalige trouwreceptie via een werkontbijt en seminaries, het gebouw werd grondig heringericht en aangepast zodat het kan dienen voor evenementen die tot 1000 personen ontvangen.

Naast de grote restaurantzaal en de brasserie zijn twaalf schitterende moduleerbare salons voorzien van alle nodige technische installaties (wifi, schermen,…).

Info en reservering

Augustin Sagehomme (evenementen overdag): a.sagehomme@cl.be

Vanessa d'Hennezel (evenementen ‘s avonds): events@cl.be

 

Meer info

Wijnkelder

Een zeer mooie, gewelfde kelder van de Club werd volledig gerenoveerd en aangepast aan zijn nieuwe bestemming: het opslaan in een dertigtal beveiligde miniwijnkelders van de fijnste flessen, die onze leden er graag bewaard zien. 

Betaling van een billijk kurkengeld laat de houder van een minikelder toe zijn beste cru’s te presenteren aan zijn gasten.

INTERPARKING

Al vele jaren biedt de Club haar leden 10% korting in de Poelaert-parking.

In 2018 gaan we nog een stap verder dankzij onze partner Interparking. De leden van de Club krijgen 10% korting op alle 66 Interparking-parkings van België, zelfs die van Brussels Airport.

Om van dit mooie voordeel te genieten, vraagt u uw nieuwe Pcard aan via deze link www.pcard.be/lorraine

 ·     FAQ:

- U moet geen promocode ingeven.

- Opgelet: klik niet op de zin ‘Ik bezit al een PCard+’, ook als u er al een heeft. Uw nieuwe kaart wordt los van uw oude aangemaakt.

- Als de procedure niet werkt en u een bericht ontvangt dat u al een Servipark-contract heeft, gelieve dan de inschrijvingsprocedure over te doen.

Klik daarbij niet op de zin ‘Ik bezit al een PCard+’.

- Om veiligheidsredenen blijft de inschrijvingspagina slechts tijdelijk geldig.

Als u te lang wacht, verschijnt een foutmelding. Sluit de pagina en doe ze opnieuw open.

- Gelieve enkel een kredietkaartnummer in te geven (en geen debietkaart).

BMW Brussel

BMW Brussel is de grootste BMW verdeler van België. Met 30.000 m² die in het teken staan van uw rijplezier, vindt u er de hele BMW wereld onder één dak. Het volledige gamma nieuwe auto’s wordt er onder andere tentoongesteld, en wacht op u om getest te worden.

 

Als partner van de Club van Lotharingen biedt BMW Brussels actieve leden van de Club uitzonderlijke voorwaarden bij de aankoop van een nieuwe wagen.

Op vertoon van uw geldige lidmaatschapskaart kan u genieten van onze partnerkorting, die cumuleerbaar is met onze lopende commerciële acties.

Bij de aankoop van een tweedehandswagen of nieuwe BMW motorfiets, schenkt BMW Brussels u een cadeaubon ter waarde van 300 € exclusief BTW, die kan gebruikt worden voor de aankoop van lifestyle artikelen en/of accessoires.

 

BMW Brussel organiseert regelmatig evenementen voor liefhebbers van auto's, vrije tijd, cultuur, gastronomie, ... . Sluit u aan bij onze Business Community en duik in de wereld van BMW Brussels, om via deze weg uw netwerk van contacten nog verder uit te breiden. Om op de hoogte te blijven van onze events volstaat het om u hier in te schrijven.

 

Aarzel voor verdere informatie niet om contact op te nemen met Olivier Vinck, onze Fleet Sales Business Developper via olivier.vinck@bmw.be of 02 730 49 35.

EMIRATES AIRLINES

Envie de voyager ?

Emirates est une compagnie aérienne internationale basée à Dubaï, célèbre pour la qualité de son service et ses innovations dans le secteur aérien.

Emirates vous propose de voyager vers 159 destinations sur les 6 continents.

Une fois à bord, profitez d’une cuisine gastronomique inspirée selon les destinations, un large choix de boissons et jusqu’à 4.500 chaines de divertissement.

Les membres du Cercle de Lorraine  bénéficient d’une remise de 5% sur les tarifs Emirates dans le monde entier valable jusqu'à fin 2021.*

Emirates offre un service gratuit de voiture avec chauffeur aux passagers de première classe et de la classe affaires parmi 70 villes à travers le monde.

Le confort reste le maître-mot après l’embarquement. Relaxez-vous et arrivez à destination en pleine forme grâce au service haut de gamme d’Emirates.

 

Pour bénéficier du tarif promotionnel, contactez info.belux@emirates.com pour vos réservations !

 

* sauf tarifs spéciaux

STEIGENBERGER

ASPRIA

De Golfkapitein organiseert regelmatig golfpartijen tussen de leden en hun gasten, zodat iedereen de kans krijgt elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten in een uitzonderlijk golfkader.

De leden kunnen ook deelnemen aan diverse challenges, zoals het Interclubtornooi dat alle grote businessclubs uit Brussel samenbrengt.

Een keer per jaar wordt ook een golfreis speciaal op maat van de leden en hun partner georganiseerd.

De diners met degustatie van puros cubanos brengen regelmatig een trouwe kern liefhebbers samen.

Onze sigaren kapitein doet zijn uiterste best om verschillende terroirs aan bod te laten komen zonder toe te geven op de kwaliteit van de sigaren. Bij elke samenkomst wordt een verrassingsgast, tevens levensgenieter en aficionado, uitgenodigd.

Zoals zo velen onder haar leden houdt de Club van mooie en uitzonderlijke wagens en des te meer van hun voorzaten. Derhalve organiseren onze twee kapiteinen elk jaar rondritten die aan de liefhebbers de mogelijkheid bieden prachtige streken te ontdekken.

Fans van glimmende koetswerken en betoverende mechaniek komen met regelmaat samen voor een vriendschappelijke lunch: een echt forum ter uitwisseling van spitsvondigheden en goede ideeën. Liefhebbers of eigenaars van dergelijke pareltjes mogen niet ontbreken op deze gelegenheden.

De jachtkapitein biedt diners aan, waarop sprekers uit het milieu van de jacht en de visvangst worden aangespoord hun passie voor de natuur en voor de fauna te komen delen met haar leden.

Zowel in binnen- als buitenland organiseert de Club eveneens jachtpartijen en visuitjes, terwijl daarnaast het kleiduifschieten elk jaar een groter aantal liefhebbers samenbrengt.

Een keer per jaar biedt de Club aan haar leden en hun echtgenoten reizen van vier tot vijf dagen aan.
Deze uitstapjes hebben tot doel tegelijkertijd cultureel, speels en ontspannend te zijn. 

Motorliefhebbers onder de Clubleden kunnen hun ervaringen op 2 wielen delen tijdens diners of tijdens motorparcours, die de Club met  organiseert. Zij het gezeten aan een uitnodigende tafel, zij het steeds afwisselende landschappen doorkruisend, het doel van de aangeboden activiteiten is een hechte band te smeden tussen de piloot en zijn machine.

Als vriendenactiviteit blijft ze bovenal gericht op het ontwikkelen van een prestatiedrang, een passie voor het ontwerp en voor het plezier van de motorsport in de ruimste zin.

Eenmaal per maand komen de leden van de Bridgeclub samen om hun sport te oefenen en te perfectioneren. Daarnaast nemen ze doorheen het jaar deel aan talrijke challenges en toernooien, waaronder het traditionele interclubtoernooi « donne préparées », gevolgd door een diner en een minitoernooi.

De leden met een passie voor zeilen zijn niet te tellen. Regelmatig worden uitstappen naar de kust georganiseerd en de leden verzamelen zich meedere keren per jaar ter gelegenheid van een lunch om hun kennis en ervaring te delen.

Theorie, praktijk, evenementen, menselijke lotgevallen, uitzonderlijke zeilboten,…: alle aspecten die het zeilen zijn uniek karakter geven, worden op een levendige en dynamische manier aan boord gelegd.

Onze kapitein zal u verschillende activiteiten aanbieden, waaronder de weergaloze tennistoernooien.

Aangesloten Clubs

dank zij wederkerigheidsakkoorden biedt onze club een tweehonderdtal clubs ter beschikking voor onze leden

ontdek de overeenstemmende clubs